lördag 10 december 2011

HB-101


HB-101 är en naturlig gödningsmedel för grönsaker, frukt, blommor och bär. Den är lämplig för träd, buskar, svamp, gräsmattor, korn, hemmaväxter och buketter.
BESKRIVNING:
 HB-101 är en osynteserad, koncentrerad näringsblandning för odling av växter. Den är framställd från japansk ced, cypress, tall och platanträd (flytande och granulerad). Helt ofar lig för människor och djur. Gör ingen skada för miljön. Anpassar sig till markfloran. PH-norm. Minskar mängden nitrat i slutprodukten tack vare minskad användning av kemisk gödsel. Ökar växtens motståndskraft till hårda vindar, torka, frost och teknogena nederbörd samt dimmor. Bladens, blommornas och frukternas färg och form förbättras, näringsvärde och smakegenskaperna ökar. Den ökar mängden socker och halten C-vitamin i frukt och blad. Detta ger möjligheten till en tidigare skörd. Skördmängden kan för många växter mer än tredubblas. Skördens hållbarhet ökar också mer än dubbelt jämfört med de växter där medlet inte har använts. Även möjlighet till återplantering av samma art på samma yta ges.
ANVÄNDNINGSSÄTT: 6 ml förpackning räcker till 60-120 liter vatten, det vill säga ungefär 1-2 droppar per 1 liter vatten (en doseringspipett finns i varje förpackning), 20 droppar = 1 ml. Vattna och bespruta växterna 1 gång i veckan. Behandla jordblandningen innan grödning eller plantering med en vattenblandning med HB-101. Räkna med 100 ml HB-101 per 2000 liter vatten till en yta på cirka 2 ha och 50 ml HB-101 till en yta på cirka 1 ha. Denna dosering passar utmärkt för regelbunden bevattning av växter som odlas i vattenbaserade förhållanden (för växter som planteras i näringsvätska och inte i marken). Innan plantering bör den övre jordskikten stimuleras genom att man bevattnar den med HB-101 under 3 veckors tid, 1 gång i veckan. Detta kommer att åtskilligt öka halten av nyttiga mikroorganismer i marken, stärka spiror och plantor. Även om HB-101 inte har något bäst-före datum och inte kräver några speciella lagringsförhållanden bör en färdigblandad lösning användas direkt. HB-101 i granulerad form – är en blandning med förlängd verkan. Granuler sönderfaller under en period på 5-6 månader. Rekommendationen är att placera granuler under perenna växter, buskar och under träd längs kronans perimeter. Använd ett mätglas (1 cc = 1 gr). Till exempel: En plant som är 1-2 år – 1 cc, 2-3 år -2 cc, 3-4 år och bärande – 3 cc. Vuxna träd – 3 – 6 cc, det vill säga till en yta på cirka 3,5 kvadratmeter. Granulkapsel består av vulkanisk aska och löses inte i vatten.
PLANTERING AV PLANTOR OCH VUXNA VÄXTER I MARK: Frön och korn blötläggs i HB-101 blandning (1-2 droppar per 1 liter vatten) strax innan plantering. Korsblommade växter, sallader och kryddplantor blötläggs i 3 timmar. Blommornas frön – i 12 timmar. Lökväxter och knölväxter blötläggs i 30 minuter innan plantering. Plantor vattnas rikligt med HB-101 en timme före plantering i växthus eller öppen mark. En gång i veckan under hela vegetationsperioden bör planteringar bevattnas med HB-101 blandning. Detta gäller från det att spiror syns till att växterna har mognat. Bevattningen utförs 1 gång i veckan med en arbetsblandning som är 1-2 droppar per 1 liter vatten. Overiumbesprutning av ger också en utmärkt effekt. Proportioner är desamma som vid bevattning: 1 gång i veckan, 1-2 droppar per 1 liter vatten. HB-101 kan också användas tillsammans med dynga samt andra organiska eller kemiska gödslar. Dock erhåller man den bästa effekten om man använder enbart den enkla vattenblandningen. Det rekommenderas absolut inte att mixa olika blandningar. Användning med oljeblandningar eller urin tillåts inte.

Inga kommentarer: